HTML

Meztelenül

Friss topikok

  • SoloNightwing: Ez a lány gyönyörű... (2017.09.13. 22:16) Jutalom
  • SoloNightwing: Mezítláb is lehetne :-D (2017.09.13. 22:14) Pihenésképp...
  • SoloNightwing: Én most éppen mezítláb megyek majd a Párom elé. 12 fok van, :-) És? Ha meztelen akarsz lenni, szte... (2017.09.13. 22:11) És Ti?
  • SoloNightwing: A párom konkrétan nem monokokinizik, teljesen meztelenül vagyunk a legtöbbször, mimndketten. Keves... (2017.09.13. 21:55) Valentin napi meztelenkedés
  • Loick: Jó blog, jó gondolatokkal, kár hogy nem frissül időnként... :-) (2011.09.08. 13:00) Vélemények

Linkblog

Archívum

Vélemények

2007.02.21. 10:45 Budax

Egy újabb ismerősömet kérdeztem meg, hogyan viszonyul a nudizáshoz. Ezt válaszolta:

"Szóval, én egyszer voltam, Délegyházán és nagyon hülyén érezetem magam.Nem szeretem a nudista strandokat és viccesnek is találom. Aki szeret natúr módon a természetben lenni az talán nem ilyen erőltetetten is megtalálhatja a módját. Aki pedig csak hasonló meztelen emberek között akar lenni arról meg hadd ne mondjak semmit. Én a magam részéről nagyon szeretek meztelenül úszni, de csak a magam szórakoztatására, s ha tahetem így is teszek, de csak tiszta vízben tengerben, vagy a Tiszában. Sokszor megesett már, hogy nyáron útközben láttunk egy szép részt, s ott úsztam egyet és mentünk tovább. Szóval nagyon szeretek, de nem nudista strandon , sima strandon, vagy Balaton-féle helyeken.Nem tudom érthető voltam-e."

Megkérdeztem, hogy akkor mégis hogy került Délegyházára. És azt is, hogy a gyerekeivel hogyan viselkedik ilyen téren.

"
Azért voltam Délegyházán mert kíváncsi voltam, de utáltam.Engem a meztelenkedéskor a víz szabadít fel, nem az emberek.utálom ha kimeredt szemmel bámulnak, akár felöltözve is.Utazás közben meg persze a gyerekek előtt nem meztelenül, ha más nincs pamut bugyiban és trikóban fürdünk. meztelenül csak magamban vagy a párommal."

3 komment · 1 trackback

Nudizni csak külföldön

2007.02.19. 12:45 Budax

Hétvégén megkérdeztem páromat, el merne-e menni nudista strandra. Elég határozottan válaszolt: külföldön igen.

Azt mondta, hogy nem lenne jó összefutni egy ismerőssel ott. Nem a lebukás miatt, hisz az kölcsönös, csak nem volna jó, ha meztelenül látná őt egy ismerős. Mondtam neki, hogy igen kicsi az esélye itthon is egy találkozásnak.

Örülök neki, mert ha csak ezzel van baj, akkor ez könnyen orvosolható. :-)


3 komment

Performance

2007.02.15. 16:47 Budax

Egy érdekes kis performance-ról mutatok két képet. Befestett fiúk-lányok mutatnak be valami pucérat a nézelődőknek. :-) Nem tudom, mit is csinálhattak. Aki tudja, írja meg!

8 komment · 1 trackback

Címkék: fotó kép nudizmus

Jutalom

2007.02.14. 12:48 Budax

A fárasztó munka jutalmaként ide kívánkozott ez a leány is.

7 komment

Címkék: fotó kép nudizmus

Ki van zárva? (Összesítés)

2007.02.14. 12:44 Budax

Több alkalommal, nyilvánosan nudizott: 2 lány. (5, 6)
Több alkalommal, nyilvánosan monokinizett: 4 lány. (3, 4, 16, 17)
Egyik sem: 8 lány. (1, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14)

Szólj hozzá!

Ki van zárva? (2.)

2007.02.14. 12:26 Budax

(Folytatás)

11. Se nudi, se monokini, ki van zárva, bár ezt nem tőle tudom, hanem párjától. (22 éves)

12. Nudi biztosan nem. Pár éve voltunk biciklitúrán, ott én megfürdödtem egy tóban pucéran, de ő, illetve a párja nem merték megtenni. (29 éves)

13. Se nudi, se monokini. (28 éves)

14. Egyik se, mikor felvetettem a témát, nagyon megharagudott rám. "Nudizmus. Elmondod nekem, hogy volt-e már ilyenben részed, illetve mi a véleményed róla?" - "Hát igazából hanyagolnám a témát! De azért válaszolok, kizárt, hogy valaha is megjelennék egy ilyen strandon, még nem voltam és 100%, hogy nem is leszek! Tuti!" (25 éves)

15. Csak a nővérével kettesben, kihalt parton mert párszor monokinizni. "Én még soha nem nudiztam. Az a baj, hogy elképesztőan szégyelős vagyok. Szerintem én még akkor sem mernék nudizni, ha senki nem lenne ott rajtam kívül. Még egyetemista koromban elhagyatott tengerparti részen mertem monokinizni. De ahogy öregszem már azt sem. " - "más is látott, vagy csak egyedül voltál?" - "Látthattak páran, de jó messziről. A hugommal voltam, aki szintén monokinizett. De őt nem zavarja, ha látják" - "És a párod mit szól a monokinizéshez, vagy nudizáshoz? Ha nem lennél ilyen szégyellős, lenne kedved hozzá?" - "Ő nem szégyellős. Ő szeretné, ha én  is kevésbé lennék az. De amúgy sem hiszem, hogy lenne hozzá kedvem. Nem tartom túl higiénikusnak a meztelen fenékkel üldögélést. Meg egyébként sincs túl nagy jelentősége, hiszen utáljuk a strandolást. Maximum évente 3-4-szer elmegyünk uszodába..." (35 éves)

16. Nudi nem volt, monokinizés előfordult. (32 éves)

17. Monokinizés biztosan volt. (Véletlenül még képet is láttam róla.) (32 éves)

Ezen kívül még 28 ismerősöm van, akikkel ilyesmiről nem beszéltem. Még. Lehet, hogy néhányukat megkérdezek hamarosan. Biztosan nem leszek túl népszerű majd ettől, dehát ez tudományos célra kell, nem igaz? :-)

Szólj hozzá!

Pihenésképp...

2007.02.14. 11:38 Budax

A fárasztó mintavételi adatok közt pihenésképp kaptok egy kis néznivalót. Szóljon, akinek nem tetszik! :-)

3 komment

Címkék: fotó kép nudizmus

Ki van zárva?

2007.02.14. 11:23 Budax

Az utóbbi években sok beszélgetésben felvetettem a nudizás témakörét, vagy csak úgy véletlenül került szóba. Kíváncsi voltam, ki hogy áll az ilyesmihez. Azt találtam ki, csinálok egy kis statisztikát. Végignézek az iwiwen, és a többi, eszembe jutó ismerősöm közt, és leltárba veszem, kiről mit tudtam meg. :-)

Valahogy inkább csak a lányok érdekeltek, közülük is csak az én korosztályom. (Vagyis ahogy végiggondolom, vehetjük úgy, hogy a most 20-40 év köztiekkel foglalkozom csak, leginkább a 30 körüliek lesznek reprezentálva.)

1. A párom. :-)

2. Egyszer együtt voltam vele pár napig egy sátorozáson a Tisza-tó partján, egyszer sikerült rávennem a csapatot egy éjszakai meztelen fürdésre. Egyébként nem monokinizett vagy nudizott még. (29 éves)

3. Ő az a lány, akiről aktképek vannak a neten. Ezután faggattam a nudizásról is, de ezt mondta: "Max monokiniztem... a nudizáshoz én szégyellős vagyok... nem bírom, mikor direktbe bámulnak..." (29 éves)

4. Éjszakai meztelen fürdőzésben volt egyszer része. Régebben monokinizett is. "Mikor monokiniztél utoljára?" - "az már régen volt, azóta nem próbáltam" - "Mikor volt?" - "még a gimiben!" - "Nekem úgy rémlik, mintha nudiztál is volna Sopron környékén" - "a Soproni nudizás az tényleg igaz, de az sötétben volt! Már el is felejtettem, ha nem írod letagadom, de tényeleg az uncsi tesómékkal, meg X-szel meg haverok :)))" (29 éves)

5. Mikor először kérdeztem erről, azt mondta, nem szokott monokinizni, csak egyszer fordult elő egy erdőben, mikor senki sem látta. "S hogy mi a véleményem a nudizmusról?: Kizáróólag otthon és ha kettesben vagyunk a párommal, vagy ha egyedül vagyok"
Aztán meséltem neki nudista vágyaimról, és talán ennek hatására később vidáman újságolta: "A nyaram fantasztikus volt, egy hetet a horvátországi Pulában töltöttünk. És mi nudiztunk.:) És naggyon jó volt. Itt Magyarországon ezt nem tenném meg, mert nagyon sok a szélhámos." - "Tényleg nudiztatok is! Erről is mindenképp mesélned kell! :-)" - "A sziklás tengerparton nudiztunk. Én vettem rá X-t, mert ott mindenki nudizott. Persze voltak kukkolók, de nem volt vészes. A part inkább kihalt volt, mint tömeges. Ahány eldugott hely a sziklarepedésekben, annyi ember/pár nudizott." - "Nahát, hogy te vetted rá a párod a nudizásra? És hogyhogy? Mi ütött beléd? Mert a múltkot még azt mondtad, hogy monokinizni sem voltál még nyilvánosan. Csak nem én ültettem beléd a bogarat? :-)" -  "Lehetséges, hogy te ültetted belém a bogarat, bár ki tudja. Csak úgy jött. Bár ha nem lett volna annyi zeg-zug a sziklákban, akkor nem vetemedtem volna én sem ilyesmire. X-t nem volt nehéz rávenni. Egy egész hétig voltunk kinnt és búvárkodtunk is."  -  "És több napon át nudiztatok, vagy csak egyszer? Fürödtél is meztelenül?" - "Majdnem minden nap nudiztunk és MINDEN nap fürödtünk a tengerben, legtöbbször meztelenül. És én is ugyanazt éreztem, amit leírtál: szabadság..." (21 éves)

6. A legelső ismerősöm, akiről a nudizmusról beszéltem. Pontosabban ő mesélt, én meg el sem árultam neki, mit gondolok erről. Mindig monokinizik, és többször nudizott is már. Egyszer mutatott is pár képet, amin strandon, monokinizés közben látható, de filctollal melltartót rajzolt a képekre magának. :-) (36 éves)

7. Monokinizni csak zárt körben, nudizni nem szeretne. "nudizmus: szerintem azt mutatja mennyire fogadjuk el saját testünk és mennyire vagyunk nyitottak, vagy zárkózottak. Még nem elemezgettem ezt, de valószínű nálam a bizalomról is szól, mert csak a legközelebbi barátaim előtt monokinizek, akikben megbízom. De teljesen meztelenre nem vetkőznék, de pedig valószínű a saját testemmel való elégedetlenségből fakad." "Nudizni semmiképp nem nudiznék, akkor sem ha a barátnőim igen." (32 éves)

8. Sem monokinizni, sem nudizni nem szeretne. "Ki van zárva." (32 éves)

9. Nem nudizott vagy monikinizett még, és elmondása szerint nudizni nem is valószínű, hogy fog, a monokini azonban nem kizárt. A meztelenségről ezt írta: "Szóval nekem kettős érzéseim vannak a meztelenkedésről. Egyrészt szégyenlős vagyok, másrészt szeretem,mikor megnéznek, bár azért az esetek nagy számában ruhában szoktak látni. Ha fürdőruhában néznek,azt nagyon nem szeretem, nem tudom miért." (28 éves)

10. Nem nudizott vagy monokinizett még, nem tudom, a jövőre nézve milyenek az esélyek. :-) (26 éves)

(Folyt. köv.)

Szólj hozzá!

Valentin napi meztelenkedés

2007.02.14. 09:59 Budax

Mindig beindul ezen a napon a vita, hogy elüzletiesedett Amerika-majmolás-e Valentin-nap, vagy egy régi, szép hagyomány. Én ezzel most nem foglalkoznék, de olvastam néhány érdekes momentumot ezen ünnep eredetével kapcsolatban. És egy meztelen blogból nem maradhat ki ez. :-)

Az ünnep gyökerei az ókorba nyúlnak vissza. Február közepét a termékenységgel kapcsolták össze. Február 15-e Lupercus, a termékenység istenének napja volt az ókori Rómában.

Ezen a napon Lupercus papjai egy jó kis kecskeáldozás után, a kecskebőrt a fejükre húzva, meztelenül rohangásztak az utcán, és a kecskebőrrel minden járókelőt megérintettek. A fiatal lányoknak ez különösen jó volt, mert úgy tartották, hogy ettől termékenyebbek lesznek.

Nem tudom, miért volt jó ebben a hidegben meztelenkedni, de lehet, akkoriban is ilyen enyhe telek voltak. Főleg Itáliában. Mindenesetre Lupercus papjai nem lehettek túlságosan szégyellősek. :-)

3 komment

Címkék: valentin

Nudista harmónia

2007.02.12. 18:47 Budax

Mutatok egy olyan képet, amin fiú is van. Hogy ne csak fiú olvasóim legyenek. :-) Én csak a lányokat szeretem, de valahogy ez a látvány olyan harmonikus, hogy egyedül a lány nem lenne ennyire szép. :-)

12 komment

Címkék: fotó kép nudizmus

Napfürdő

2007.02.12. 16:03 Budax

Íme egy újabb ajándék a netről. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: fotó kép nudizmus

Netre vele!

2007.02.12. 11:46 Budax

Páromról én is szoktam képeket csinálni. Lehet, több meztelen fotóm van róla, mint egyéb. :-) De persze mindig figyelmeztet, nehogy megmutassam másoknak. Be kell vallanom, nem sikerült teljes mértékben szót fogadnom. Egy régi barátnőmnek. Vagyis szigorúan barát nőmnek egyszer megmutattam néhányat, de ők úgysem fognak találkozni.

Pdig sokszor igencsak kedvem lenne eldicsekedni a gyönyörű képekkel. :-) Miután megnéztük volt kolléganőm képeit, lefeküdtünk aludni. Ahogy vetkőzött, előbukkanó cickói közé vetettem magam, és mondtam neki, "Netre vele!". Édesen ismételgette ő is velem. :-) De persze ez nem számít engedélynek. :-)

5 komment

Aktfotók egy ismerősről

2007.02.12. 11:41 Budax

Pár napja van otthon netünk. Bár a munkahelyünkön is van, tegnap egymás kezéből kapadoztuk ki az egeret párommal, hogy mit is nézzünk meg. Pár oldal ráadásul le van tiltva nekünk, úgyhogy az iwiwet is csak trükkösen, lopva, és képek nélkül tudom használni. Na de mostmár! :-) Úgyhogy természetesen megnéztük az ismerőseimet.

Megmutattam páromnak egy volt kolléganőmet is. Elég merész képek vannak róla fenn. Művészi aktok. Pár hónapja, mikor ezeket megláttam, írtam is neki. Megdícsértem, milyen klassz képek, és aztán mutatott még több képet is. (Azok is fenn vannak a neten.)

Nagyon érdekes egy ismerőst meztelenül látni. És érdekes volt, hogy páromat is mennyire érdekelte. :-) Meglepődött, hogy ilyen bátor, de végülis nincs semmi rossz ezekben a képekben. Ízléses, egyébként visszafogott, jó képek.

Szólj hozzá!

Fotó3

2007.02.09. 16:43 Budax

És ez is milyen gyönyörű látvány, nem igaz?

4 komment

Címkék: fotó kép nudizmus

Fotó2

2007.02.09. 12:20 Budax

De kissé szolídabban se rossz...

1 komment

Címkék: fotó kép monokini

Fotó

2007.02.09. 12:08 Budax

Itt egy kedves fotó, amit a neten találtam.

1 komment

Címkék: fotó kép nudizmus

És Ti?

2007.02.08. 18:13 Budax

Ti nem várjátok a nyarat? Vagy nem is kell ehhez nyár?

Nemrég olvasgattam egy nudista életmódról szóló honlapot. Ajánlotta, hogy minél többet legyünk meztelenül. Otthon, strandon, barátok között, de akár egyéb szabadidős tevékenység közben is. Elég meredek volt néhány gondolata, de én nem zárkóznék el semmitől. :-)

3 komment

Nudista szeretnék lenni

2007.02.08. 18:10 Budax

Később nem volt ilyesmire lehetőségem. Nem voltam amúgy sem az a napimádó, mint már mondtam. Mikor első munkahelyemen egy kolléganőmről kiderült, hogy nudizni szokott, úgy meglepődtem, mintha én sosem tettem volna ilyesmit.

Barátnőimmel sem merült fel ez a téma, én magam amúgy is elég félénk voltam. De az utóbbi évek során egyre gyakrabban motoszkál a fejemben, milyen jó volna nudistának lenni.

Nemsokára megnősülök. :-) Páromat néha rávettem egy kis meztelenkedésre, legutóbb a Balatonon, de nagyon ritkán járunk fürdeni. Otthon pedig a szomszédok miatt egyelőre nem nagyon lehet ilyesmire gondolni. Persze főleg nem így télen. :-)

De én már szinte csak ezért várom a nyarat. Nudista szeretnék lenni. :-)

6 komment

Régen

2007.02.08. 18:04 Budax

Mindig is szégyellős voltam. Nem az a típus, aki állandóan a napon fekszik. Nem szerettem sosem levenni a pólom sem, mert szégyelltem valahogy vézna kis testemet. Ma meg viharos sebességgel növekvő pocakommal vagyok ugyanígy. Ám teljesen meztelenül lenni teljesen más.

Persze nem mindegy, hol, kikkel. A szüleim elég nyitottak voltak ilyen téren. Anyukám sokszor monokinizett, de otthon, fürdés után után is természetes volt, hogy meztelenül látom őket. De én szégyellős voltam előttük is.

Középiskolás koromban mertem először nudizni, de csak nagyon kihalt partokon. Bányatavakra jártam, de mindig figyeltem, hogy ne lássanak meg, vagy csak messziről. Persze nem mindig sikerült ez. Bár igazán nem bántam, ha nem. De olyat, hogy tartósan meztelenül mutatkoztam valakik előtt, nem tettem, és ezen a helyen mások is csak ritkán tettek ilyet. De azért előfordult.

Szólj hozzá!

Intro

2007.02.08. 17:56 Budax

Nemrég ráakadtam egy volt iskolatársamra a neten. Alig ismertem őt, a nevét sem tudtam, csak látásból ismertem. Legalább tíz éve biztosan eszembe sem jutott. Ám most, mikor megláttam fényképét, egy végtelenül kellemes érzés futott át rajtam, és hirtelen még azt sem tudtam megmondani, miért. Honnan ismerem? Ki ő? És aztán beugrott: hát persze! Ő volt az a helyes lány, aki félmeztelenül fürdött a bányatavon! Csak egy alkalommal láttam, de máig emlékszem, ahogy bátorságot gyűjtött, mielőtt levette fölsőjét. Előttem a mosolya, a léptei, ahogy jött felénk, a vízben. Persze nem hozzánk, csak felénk, hiszen elég zsúfolt volt ott a part. Gyönyörű pillanat volt számomra, és nem azért, mert a lány különlegesen megbabonázott volna. Egyszerűen csak gyönyörű érzés volt a meztelensége.

Régóta vonz a meztelenség. Nem csak a látvány miatt, de igazán magam sem tudom megfogalmazni, miért. Talán majd segít kideríteni ez a blog.

Szólj hozzá!